Recept

Souvlaki met tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Griekse gegrilde spiesjes, daar krijg je instant vakantiegevoel van.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade een dag vooraf. Pel ui en knoflook en snipper fijn. Meng ze met het citroensap, de rodewijnazijn, de olijfolie en de oregano in een kom. Kruid met peper en zout. Snij het varkensvlees in blokjes en doe ze in de marinade. Dek af en zet een nacht koel weg.

  2. 2

    Schil voor de tzatziki de halve komkommer, snij hem doormidden, schraap er met een lepel de pitjes uit en rasp het vruchtvlees bij de yoghurt. Pel de knoflookteentjes en pers ze erbij. Voeg olijfolie en citroensap toe, kruid met peper en zout, meng en zet een paar uurtjes koel weg.

  3. 3

    Rijg de varkensvleesblokjes aan 4 satépennen. Gril de souvlaki in 8 à 10 minuten gaar in de grillpan of op de barbecue, draai ze om de 2 minuten met een kwartslag. Serveer met de tzatziki. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Souvlaki met tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!