Gegrilde lamskoteletjes met halloumi en tzatziki
bereiding
-
1
Schil 1 komkommer, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees en laat het uitlekken in een vergiet. Pel en pers de knoflook. Snipper een handvol munt fijn. Meng de komkommer, de knoflook en de munt onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
-
2
Spoel de andere komkommer en schaaf hem met een dunschiller of mandoline in dunne linten. Hussel er een scheutje wittewijnazijn en olijfolie onder en kruid hem met peper en zout.
-
3
Kruid de lamskoteletjes met peper en zout, bestrijk ze met olijfolie en bak ze mooi rosé op de BBQ of in de grillpan.
-
4
Snij de halloumi in plakjes en gril ze eveneens goudbruin en krokant op de BBQ of in de grillpan.
-
5
Serveer de lamskoteletjes met de komkommer, de gegrilde halloumi en de tzatziki. Werk af met de rest van de munt en bestrooi optioneel nog met extra fleur de sel.