Recept

Konijnenrug met getomateerde graantjesrisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Maak de venkel schoon. Snij hem in blokjes en bewaar het groen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui, venkel en knoflook glazig in een ovenbestendige pan met olijfolie, doe er ook het venkelzaad en de chilivlokken bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat 8 à 10 minuten stoven.

  3. 3

    Breng het tomatenwater of de bouillon aan de kook. Snij de tomaten in blokjes.

  4. 4

    Schep de helft van de gestoofde venkel uit de pot en hou apart. Voeg de graantjes en de tomatenpuree toe, stoof een minuutje mee. Doe de tomatenblokjes en het tomatenwater of de bouillon erbij. Zet het deksel op de pan en laat 35 à 40 minuten verder garen in de oven. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 à 7 minuten verder garen zonder deksel. Het vocht moet volledig opgenomen zijn door de graantjes.

  5. 5

    Bak de konijnenfilets 3 minuten aan elke kant in een pan met boter of olijfolie en laat nog ongeveer 7 minuten verder garen. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in plakjes. Serveer het met de graantjesrisotto en wat gestoofde venkel. Werk af met blaadjes peterselie en venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnenrug met getomateerde graantjesrisotto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!