Avocadosalade met zeevruchten
bereiding
-
1
Maak de zeevruchten schoon. Pel de scampi's. Snij inktvistubes kruislings in. Kook mosselen of andere schelpdieren kort gaar en haal ze uit de schelp. Hou alle zeevruchten apart. Pel de ui en snij'm in ringen. Pers de citroen. Halveer de avocado's. Haal de pit eruit. Schil de vruchten en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel meteen met citroensap.
-
2
Verhit de olie in een pan en stoof er de uiringen en de zeevruchten kort in aan. Blus met de witte wijn en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
-
3
Meng de zeevruchten met de blokjes avocado en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra citroensap. Verdeel over vier borden en serveer.
Voorbereiding