Tajine met lam
bereiding
-
1
Maak de groenten schoon. Snij de wortelen, de aubergine, de tomaten en de aardappelen in grove stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken in een vergiet. Snij de gekonfijte citroen in partjes.
-
2
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een scheutje olie in de tajine en schroei de lamsblokjes rondom dicht. Voeg de ui en knoflook toe en stoof verder. Kruid met peper, zout en de ras-el-hanout.
-
3
Leg de tomatenblokjes boven op het vlees en bevochtig het geheel met de bouillon. Breng het aan de kook, zet het vuur zacht en dek af. Laat een uur pruttelen.
-
4
Leg er de wortelen, aubergine, kikkererwten en aardappelen op. Eindig met de gekonfijte citroenpartjes. Dek terug af en laat nog een halfuur op een zacht vuur pruttelen of tot het vlees zacht is en de groenten gaar zijn. Controleer geregeld of er nog genoeg kookvocht in de tajine is en doe er eventueel extra bouillon bij.