Recept

Tajine kefta met eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tajine met gehaktballetjes en eitjes: heerlijk! Van dit budgetgerechtje smult het hele gezin.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en de uien. Snij de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn. Maak de wortelen schoon en snij ze eerst in lange brede repen en daarna in kleinere stukken. Snipper de peterselie fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

  2. 2

    Kruid het lamsgehakt met het komijnpoeder, peper en zout en rol er balletjes van.

  3. 3

    Zet de tajine (1 grote of 4 individuele) op het vuur en doe er de olijfolie in. Doe er de knoflook, de ui en de wortelen bij en laat even sudderen. Kruid met de ras el hanout, voeg de kikkererwten toe en leg er de gehaktballetjes bij. Het mengsel moet vochtig zijn, dus giet er indien nodig een beetje water bij. Breek 4 eitjes in een grote tajine of één eitje per kleine tajine.

  4. 4

    Plaats het deksel op de tajine en zet ’m zo’n 25 minuten in de oven. Werk af met de gesnipperde peterselie en serveer met wat Marokkaans brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine kefta met eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!