Recept

Open lasagne met ham en kastajechampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de lasagnevellen gaar in gezouten water. Laat uitlekken.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Spoel en droog de spinazie.

  3. 3

    Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en roer tot een korrelige massa. Laat even drogen. Schenk er de melk bij en blijf stevig roeren tot een gladde saus. Voeg de helft van de kaas toe. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bak de knoflook en champignons in één pan en de sjalot en spinazie in een andere, allebei in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verhit de ovengrill. Halveer de sneetjes gekookte ham.

  6. 6

    Vet 4 individuele ovenschaaltjes in met olijfolie. Vul ze in laagjes met afwisselend een vel lasagne, wat spinazie, champignons en kaassaus. Herhaal dit 3 keer. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet ongeveer 5 minuten onder de grill, tot de kaas goudgeel kleurt en krokant is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Open lasagne met ham en kastajechampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!