Lasagne verde met ravioli, spinazie, ham en kruidenricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel en droog de spinazie. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de sjalot en de knoflook zacht in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Kruid ze met peper en zout.
-
2
Hak het basilicum en de peterselie fijn. Meng de ricotta met de roomkaas, de pecorino, de lichte room, het basilicum, de peterselie en 1 eetlepel citroensap en kruid met peper en zout.
-
3
Lepel onderaan in een ovenschaal een laag ricotta-saus. Beleg die met ravioli en spinazie. Leg daar plakjes ham op en bestrooi die met gemalen emmentaler. Herhaal de laagjes. Eindig met emmentaler.
-
4
Bak de lasagne 25 minuten in de oven.
Ingrediënten voor
4 personen- ravioli (met spinazie-ricottavulling, kant-en-klaar)500 g
- bladspinazie350 g
- sjalot1
- knoflook2 teentjes
- basilicum handje
- bladpeterselie handje
- citroen1
- gekookte ham6 plakjes
- ricotta250 g
- roomkaas (verse, type Philadelphia)250 g
- emmentaler (gemalen)180 g
- geraspte pecorino70 g
- lichte room70 ml
- olijfolie
- peper en zout