Aardappelpizza met rucolapesto en Italiaanse ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 230°C. Schil de aardappelen en kook ze net niet gaar in lichtgezouten water. Pel de knoflook. Mix de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
-
2
Rol de pizzabodems open op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 2 minuten voor in de oven. Pel en halveer de uien. Snij ze in dunne partjes.
-
3
Snij de afgekoelde aardappelen in fijne plakjes. Bestrijk de pizzabodems met wat pesto. Verdeel er de aardappelplakjes over en leg er de partjes ui op.
-
4
Verdeel er de mozzarella over. Kruid met peper en bedruppel met olijfolie. Bak de pizza’s 10 minuten in de oven. Werk af met de ham en de blaadjes basilicum.