Kalfsragout met asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vlees in hapklare stukken en bak het bruin in een ovenbestendige braadpan met 1 eetlepel hete olijfolie. Kruid met peper en zout, en schep het vlees uit de pan.
-
2
Snipper de uien fijn. Bak ze glazig in de pan met de resterende olie, blus met de wijn en de fond. Voeg het vlees toe, samen met het laurierblad en de tijm en zet 1,5 uur in de oven. Roer af en toe om, en voeg indien nodig nog wat fond toe.
-
3
Schil de asperges en snij ze in drie stukken. Leg ze in een schaal met water en citroensap.
-
4
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Voeg ze na 1 uur bij de ragout. Voeg de uitgelekte asperges 15 minuten later toe. Laat stoven tot de aardappelen en asperges gaar zijn.
-
5
Haal de pan uit de oven en breng de ragout op smaak met de gelei, peper en zout. Werk af met bieslook.