Iberico-rack met lauwwarme linzensalade en gestoofde snijbiet
bereiding
-
1
Kerf met scherp mes een ruitmotief in de vetlaag van het ribstuk. Bestrooi het ruim met grof zeezout en peper en wrijf de takjes tijm in de inkervingen. Leg het vlees in een braadslee en besprenkel met olijfolie.
-
2
Braad het vlees ongeveer 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 170°C. Als de kerntemperatuur 62°C is, haal je het vlees uit de oven. Leg het op een snijplank, dek het af met aluminiumfolie en laat het 15 min. rusten. Dit vlees is zelfs koud lekker, en blijft sappig, ideaal voor de lunch de dag nadien.
-
3
Was de linzen en verwijder vuil en steentjes. Doe ze in een pan met schoon water, breng dit op een hoog vuur aan de kook en kook de linzen in ong. 15 à 20 min. gaar.
-
4
Verhit de olijfolie in een zware pan op een laag vuur en fruit daarin even de knoflook en chilipeper. Voeg de snijbiet toe en laat hem even meefruiten, doe er een glas water bij en stoof hem in 10 à 15 min. gaar. Voeg de gekookte linzen toe en meng goed. Serveer warm of lauwwarm bij het vlees samen met de fougasse.