Mousse van gerookte forel in bladerdeeg
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de forel fijn samen met de zure room, roomkaas, dille en citroenschil.
-
2
Steek 8 cirkels (10 cm) uit het bladerdeeg en steek in 4 van die cirkels in het midden een sterretje uit (eventueel met vormpje). Klop het ei los, bestrijk er de deegcirkels met uitgestoken ster mee.
-
3
Verdeel de forelmousse over de vier andere deegcirkels. Bestrijk de rand met losgeklopt ei en leg er de deegcirkels met sterretje bovenop. Druk de randen lichtjes aan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
4
Bak in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
-
5
Mix de peterselie met de olie en de azijn tot een fijn geheel en meng de kappertjes erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de taartjes. Serveer met een groene salade.