Schorsenerensoep met knoflook
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de knoflook ongepeld. Trek de teentjes wat uit elkaar, maar laat ze onderaan vastzitten.
-
2
Leg het bolletje knoflook op een vel aluminiumfolie en schep er een koffielepel olijfolie over. Vouw dicht en zet 20 minuten in de oven. Laat wat afkoelen. Druk dan de knoflookpuree uit de velletjes.
-
3
Schil de aardappel en snij hem in stukken. Schil de schorseneren, snij ze in stukken en leg ze meteen in citroenwater, zodat ze niet verkleuren.
-
4
Pel en snipper de uien. Fruit ze glazig in olijfolie. Doe er de aardappelen en schorseneren bij en fruit even mee. Blus met de bouillon. Doe er de knoflookpuree en het kruidentuiltje bij. Dek af en laat 25 minuten zacht koken.
-
5
Neem het kruidentuiltje weg. Schep enkele stukjes schorseneer uit de soep en snij ze in sliertjes, voor de garnering.
-
6
Mix de soep fijn. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm ze weer tot tegen de kook aan.
-
7
Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met de sliertjes schorseneer en met gehakte peterselie.
-
8
TIP: Deze soep is ook lekker met kippenballetjes erin. Rol ze zelf van kipgehakt, of koop ze kant-en-klaar.