Lamskoteletjes met rozijnen
bereiding
-
1
Maak een marinade van 6 eetlepels olie, het citroensap en de tijm, leg het lamsvlees erin en zet ten minste 2 uur afgedekt in de koelkast.
-
2
Laat de rozijntjes 2 uur wellen in het bier.
-
3
Blancheer de boontjes, peultjes en snijbonen apart beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.
-
4
Blancheer ook de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
-
5
Fruit de sjalotjes glazig in een koffielepel boter of olie. Blus met de bouillon. Doe er de rozijntjes en het bier bij. Laat 15 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met kaneelpoeder, peper en zout.
-
6
Stoof de boontjes en de erwtjes op in een nootje boter. Kruid ze met peper en zout. Leg er de tomaatjes bij en hou warm op een zacht vuur.
-
7
Rooster de gemarineerde koteletjes 2 minuten aan elke kant in een grillpan.
-
8
Verdeel de groenten over voorverwarmde borden. Leg er de lamskoteletjes bij, lepel wat hete saus over het vlees en dien op.