Recept

Miniclafoutis van peer en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de dulce de leche: doe de melk en de suiker in een grote pan en breng ze langzaam aan de kook op een zacht vuur. Voeg het natriumbicarbonaat en het zout toe. Schep het schuim af, zet het vuur lager en laat alles langzaam inkoken. Roer regelmatig en blijf eventueel schuim afscheppen. De dulce de leche is klaar als hij karamelkleurig is en stroperig begint te worden; dit duurt 1 à 1,5 uur. Giet het mengsel over in een afsluitbare glazen pot en laat afkoelen. Deze karamelpasta is minstens 3 maanden houdbaar.

  2. 2

    Maak de clafoutis: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker wit en luchtig in de keukenrobot. Voeg de gesmolten boter toe. Zet de keukenrobot in een lagere stand en strooi geleidelijk de bloem, de cacao en zout erbij. Voeg tenslotte de melk toe en klop het geheel tot een zacht beslag. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Giet het beslag in beboterde vormpjes en verdeel de stukjes peer erover. Bak de clafoutis ongeveer 20 min. in de oven. Laat ze even afkoelen en stort ze dan. Serveer ze met dulce de leche.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Miniclafoutis van peer en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!