Wittechocoladesoufflé met passievrucht
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de chocolade fijn en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de zure room. Voeg de gesmolten chocolade en de bloem toe en roer goed om.
-
2
Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker, voeg toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig om.
-
3
Beboter de ramequins en bestrooi met de vanillesuiker. Vul de ramequins tot 1 cm van de rand. Bak de soufflés 10 à 15 minuten in de oven. Serveer ze met de passievruchten.
Ingrediënten voor
2 personen- witte chocolade60 g
- boter (+ extra)20 g
- eieren2
- zure room (volle)100 g
- bloem1 el
- kristalsuiker1 kl
- vanillesuiker1 kl
- passievruchten (gehalveerd)2