Recept

Wittechocoladesoufflé met passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De witte chocolade is al zoet genoeg van smaak, voeg daarom niet te veel extra suiker toe. Gebruik voor een soufflé kakelverse eitjes voor een optimaal resultaat.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de chocolade fijn en smelt hem samen met de boter au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers op met de zure room. Voeg de gesmolten chocolade en de bloem toe en roer goed om.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker, voeg toe aan het chocolademengsel en roer voorzichtig om.

  3. 3

    Beboter de ramequins en bestrooi met de vanillesuiker. Vul de ramequins tot 1 cm van de rand. Bak de soufflés 10 à 15 minuten in de oven. Serveer ze met de passievruchten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittechocoladesoufflé met passievrucht

Ingrediënten voor

2 personen
  • witte chocolade60 g
  • boter (+ extra)20 g
  • eieren2
  • zure room (volle)100 g
  • bloem1 el
  • kristalsuiker1 kl
  • vanillesuiker1 kl
  • passievruchten (gehalveerd)2

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!