Scampispiesjes met couscous
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Lepel ze over de scampi’s en schep goed om. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
-
2
Maak de groenten schoon. Snij de worteltjes in blokjes en de asperges in stukjes. Halveer de sperzieboontjes. Blancheer de groenten 1 minuut in gezouten water. Spoel ze met koud water en laat uitlekken.
-
3
Doe de couscous met de komijnzaadjes en een snuifje zout in een grote schaal. Giet er 200 ml kokend water bij. Dek af en laat 5 minuten zwellen, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork. Vermeng met de worteltjes, de boontjes en de asperges.
-
4
Steek de gemarineerde scampi’s aan stevige stukjes citroengras (of aan houten spiesje). Rooster ze 4 minuten op de tafelgrill of in de grillpan. Keer de spiesjes af en toe om. Serveer ze met de couscous. Werk af met bieslooksnippers.