Tong met couscous
bereiding
-
1
Boen 1 sinaasappel schoon. Rasp de helft van de schil. Schil alle sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlopend sap op.
-
2
Breng het sinaasappelsap aan de kook met 150 ml water, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout.
-
3
Doe de couscous in een grote kom met deksel. Schenk er 3 kopjes kokend heet water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Maak dan de couscouskorrels los met een vork.
-
4
Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snipper hem heel fijn. Doe hem, samen met de sinaasappel, bij de couscous.
-
5
Schil de komkommer, snij hem overlangs doormidden, verwijder de pitjes en snij de komkommer in boogjes.
-
6
Doe de arachide- en de olijfolie met de kervel, de bieslook en de peterselie in een mengbeker. Pureer met de staafmixer.
-
7
Spoel de tongfilets en dep ze droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 2 minuten aan elk kant.
-
8
Verdeel de couscous en de gebakken tongfilets over de borden. Werk af met kruidenolie.