Gewokte bloemkool met rundvlees en wortel
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en halveer de bloemkoolroosjes eventueel overlangs. Snij de biefstuk in dunne reepjes. Rasp de wortelen en snij ze in staafjes. Schil de gember en snij hem in fijne sliertjes.
-
2
Blancheer de bloemkoolroosjes 3 tot 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de bloemkool meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
-
3
Verhit een likje olie in de wok en roerbak het rundvlees kort op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
-
4
Doe de bloemkoolroosjes in de wok, voeg eventueel nog wat olie toe, roerbak ze kort. Voeg de worteltjes en de gember toe, bak ze nog even mee.
-
5
Schep het vlees weer in de pan. Breng op smaak met oestersaus, rijstazijn, peper en zout. Warm nog even door. Verdeel het gerecht over warme borden. Werk af met verse koriander en serveer.
Voorbereiding