Aspergeroomsoep met bleekselder
bereiding
-
1
Klop 100 ml room half op. Schil de asperges. Spoel de bleekselder en het preiwit. Snij de ui, de prei en de selder grof.
-
2
Doe de asperges samen met de schillen in een kookpot met 1 liter water. Kook ze gaar en vang bij het afgieten 750 ml kookvocht op. Hou de asperges even apart.
-
3
Stoof alle groenten aan samen met de knoflook, de tijm en de laurier.
-
4
Blus met het aspergevocht en laat goed doorkoken. Snij de asperges in stukjes en voeg toe aan de soep. Mix en zeef de soep.
-
5
Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.Kruid af met peper en zout.
-
6
Roer de opgeklopte room door de soep, zet er de mixer nog een keertje in en mix goed schuimig. Serveer met wat gesnipperde peterselie en basilicum.
Voorbereiding