Courgettetaart met feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette en snij ze in heel dunne plakjes. Verkruimel de feta.
-
2
Leg de courgette op keukenpapier en bestrooi met zout. Laat ze 15 minuten liggen, spoel ze met water en dep vervolgens goed droog.
-
3
Rol het bladerdeeg uit en leg het in een langwerpige bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, beleg het deeg met bakerwten en bak 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
-
4
Verwijder het deeg uit de oven. Beleg met de plakjes courgette. Klopt het ei los met de room. Breng op smaak met peper en zout en giet over de plakjes courgette. Strooi de feta erover en zet opnieuw in de oven.
-
5
Laat de taart 35 à 40 minuten verder garen. Werk af met wat extra fetakruimels.
Voorbereiding