Recept

Paprikasoep met zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijst. Leg ze op de snijkant op een bakplaat en zet onder de grill tot de schil zwarte blaren vormt. Laat ze afkoelen onder een vochtige keukenhanddoek.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Laat de maïskorrels uitlekken.

  3. 3

    Pel de paprika’s. Hou 1 halve paprika apart. Snij de rest in stukken.

  4. 4

    Fruit de ui glazig in olijfolie. Doe er de aardappelen en paprikastukjes bij en bak even mee. Blus met de wijn en laat 1 minuut koken. Voeg de bouillon toe, dek af en laat 20 minuten koken. Mix de soep en breng ze op smaak met tabasco, peper en zout.

  5. 5

    Fruit de maïs even in olie. Hou 2 el apart voor garnering, schep de rest door de soep.

  6. 6

    Verdeel de soep over borden of kommetjes. Werk af met de rest van de maïs en paprika.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paprikasoep met zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!