Gehaktbrood met rode paprika, puree en boontjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper 2 sjalotten. Spoel de kruiden, hak de blaadjes fijn. Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Stoof de sjalotsnippers glazig, voeg de kruiden en paprika toe en schep om. Laat enkele minuten zacht stoven.
-
2
Meng het gehakt met de gestoofde groenten, eieren, paneermeel en de mosterd. Kneed tot een smeuïg geheel en breng op smaak met peper en zout. Vorm er een gehaktbrood van en korst het rondom aan in een beetje boter. Leg het daarna in een ovenschaal en schuif 40 minuten in de oven.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Voeg melk en boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar, laat ze schrikken onder ijskoud water en laat uitlekken. Snipper de resterende sjalot en stoof glazig in wat boter. Voeg de boontjes toe en schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Snij het gehaktbrood in dikke plakken. Serveer er boontjes en puree bij. Werk af met gesnipperde bladpeterselie.