Recept

Steak tartaar met stro-aardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een handgesneden tartaar, net zoals op restaurant!

Tips! 
• Leg het vlees eerst 30 minuten in de diepvries. Zo wordt het een stuk makkelijker om het te versnijden.

• Met een eidooier erop wordt de tartaar lekker romig.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne reepjes. Spoel ze in koud water en dep ze goed droog met een schone keukenhanddoek. Zet opzij.

  2. 2

    Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Snij ook het vlees met een scherp mes heel fijn. Hak tot slot ook de augurkjes en kappertjes fijn.

  3. 3

    Meng de gehakte steak met de sjalot, augurkjes, kappertjes, peterselie, worcestersaus, mosterd, mayonaise en enkele druppels tabasco naar smaak. Kruid bij met peper en zout. Verdeel het vlees met behulp van een dresseerring over vier borden.

  4. 4

    Frituur de flinterdunne aardappeltjes in porties in frituurolie op 180°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de tartaar met de stro-aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak tartaar met stro-aardappeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!