Lente-couscous met tuin- en snijbonen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de snijbonen, maak ze schoon en snij ze in fijne reepjes. Blancheer de tuinbonen 2 minuten, laat ze schrikken onder koud water en uitlekken. Verwijder het bittere schilletje. Blancheer de snijbonen 2 minuten, laat ze schrikken en uitlekken.
-
2
Rasp met een fijne rasp een citroenschil in sliertjes.
-
3
Schep de couscous, boter, bouillon en 1 el citroenzeste in een tajine. Laat 20 à 25 minuten garen in de oven, of tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan de tuin- en snijbonen toe.
-
4
Snij de ’little gem’-sla in reepjes. Meng ze met de peterselie en de muntblaadjes door de couscous. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.