Recept

Lente-couscous met tuin- en snijbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Couscous met boontjes? Een supercombinatie!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de snijbonen, maak ze schoon en snij ze in fijne reepjes. Blancheer de tuinbonen 2 minuten, laat ze schrikken onder koud water en uitlekken. Verwijder het bittere schilletje. Blancheer de snijbonen 2 minuten, laat ze schrikken en uitlekken.

  2. 2

    Rasp met een fijne rasp een citroenschil in sliertjes.

  3. 3

    Schep de couscous, boter, bouillon en 1 el citroenzeste in een tajine. Laat 20 à 25 minuten garen in de oven, of tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan de tuin- en snijbonen toe.

  4. 4

    Snij de ’little gem’-sla in reepjes. Meng ze met de peterselie en de muntblaadjes door de couscous. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lente-couscous met tuin- en snijbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!