Champignonroomsoep met korstjes
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij in blokjes. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Roerbak ze kort in een scheutje olie en hou ze even apart.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in de boter. Bestrooi met de bloem en schep goed om. Blus met de wijn en laat de alcohol op een hoog vuur inkoken.
-
3
Hou enkele champignons en aardappelblokjes apart. Doe de rest bij in de pan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en kook 15 minuten. Mix fijn. Zeef de soep en giet er de room bij. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Snij het brood in blokjes en bak de croutons samen met de peterselie knapperig in een beetje zonnebloemolie.
-
5
Meng de overgebleven champignons en aardappelblokjes met de zure room en verdeel over vier kommen. Schep er de soep bij en werk af met de croutons.