Recept

Champignonroomsoep met een korstje en pompoenfocaccia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzonder soepje van Natalie: “Door de champignons even op te bakken en ze dan pas toe te voegen aan de gefruite ui en prei, geef je de soep nog extra smaak”

bereiding
  1. 1

    Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de soep. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in stukken, maar hou een aantal plakjes champignons apart voor de afwerking van de focaccia. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen.

  2. 2

    Verhit boter en olijfolie in een kookpot en fruit er de uien, de knoflook en de preiwitten in. Verhit olijfolie in een andere pan en bak daarin de champignons krokant. Voeg de gebakken champignons toe aan de gefruite preiwitten. Voeg de bouillonblokjes toe, zet de groenten onder met water en laat de soep 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Mix de soep met de room en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Bereid de focaccia. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Halveer de focaccia. Besprenkel de helften met olijfolie, bestrijk ze met de pompoen¬crème en beleg ze met de mozza¬rella, de plakjes champignon en de ringen rode ui. Kruid ze met peper en zout. Lepel de soep in kommen en dek ze af met een plakje bladerdeeg. Duw de randjes goed aan. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklop¬te eidooier. Zet de soep en de focaccia samen 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Werk de champignonsoep af met de peterselie en de focaccia met de tijm. Serveer ze samen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignonroomsoep met een korstje en pompoenfocaccia

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!