Nougat-ijs met chocolade
bereiding
-
1
Bekleed een grote cakevorm (of broodvorm) met huishoudplastic en zorg dat het rondom ruim over de rand hangt.
-
2
Splits 3 eieren, klop de dooiers met 4 eetlepels basterdsuiker luchtig tot een massa , en hou de eiwitten nog even apart.
-
3
Klop er 300 g mascarpone door.
Schep er vervolgens 100 g fijngesneden nougat door.
-
4
Klop nu de eiwitten stijf en spatel ze door het nougatmengsel.
Schep in de vorm en strijk mooi glad.
Zet in de diepvriezer.
-
5
Haal een halfuur voor het serveren de vorm uit de vriezer en zet hem in de koelkast.
Met het plastic kun je het nougat-ijs daarna makkelijk uit de vorm tillen.
-
6
Snij in plakken of verdeel over glazen.
Werk af met warme chocoladesaus: laat 100 g donkere chocolade met enkele eetlepels melk in de microgolfoven smelten en roer goed.
-
7
De Italianen gieten net voor het serveren een kopje hete espresso over het ijs.
Serveer met een krokant koekje erbij.