Napolitaanse chocomousse-ijstaartjes
bereiding
-
1
Verkruimel de koekjes. Doe ze in een aflsuitbare zak en rol ze met de deegrol fijn. Klop de room lobbig. Meng de room met de koekkruimels.
-
2
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de suiker, de sinaasappellikeur en de koffie toe. Roer glad. Splits de eieren en meng de dooiers onder de chocolade.
-
3
Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.
-
4
Leg in 6 muffinvormpjes een laagje vershoudfolie en lepel er tot de helft chocolade in. Vul verder met de koekjesroom en strijk het oppervlak glad. Verpak in vershoudfolie en zet 3 uur in de diepvries.
-
5
Haal de ijstaartjes uit hun vormpje en zet ze omgekeerd op een serveerschotel. Laat ze een 10-tal minuten ontdooien. Strooi er het cacaopoeder en daarna wat chocoladeschilfers op.