Recept

Napolitaanse chocomousse-ijstaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het een tikkeltje specialer? Deze chocomousse-ijstaartjes zijn feestelijk, fris én makkelijk op voorhand te maken: het ideale dessert bij een etentje.

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes. Doe ze in een aflsuitbare zak en rol ze met de deegrol fijn. Klop de room lobbig. Meng de room met de koekkruimels.

  2. 2

    Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de suiker, de sinaasappellikeur en de koffie toe. Roer glad. Splits de eieren en meng de dooiers onder de chocolade.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het chocolademengsel.

  4. 4

    Leg in 6 muffinvormpjes een laagje vershoudfolie en lepel er tot de helft chocolade in. Vul verder met de koekjesroom en strijk het oppervlak glad. Verpak in vershoudfolie en zet 3 uur in de diepvries.

  5. 5

    Haal de ijstaartjes uit hun vormpje en zet ze omgekeerd op een serveerschotel. Laat ze een 10-tal minuten ontdooien. Strooi er het cacaopoeder en daarna wat chocoladeschilfers op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Napolitaanse chocomousse-ijstaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!