Mamies couscous
bereiding
-
1
Snij alle groenten in blokjes.
-
2
Zet een diepe kookpot op het vuur met wat olie en de boter. Schroei daarin het lamsvlees mooi dicht en leg het dan even op een bord. Bak de merguez.
-
3
Stoof in dezelfde pot de sjalot en de knoflook glazig, doe de paprika erbij en laat 5 minuten stoven. Blus met de rode wijn. roer de tomatenblokjes erdoor.
-
4
kruid met ras-el-hanout, peper en zout. Schik het vlees zo in de pan dat het volledig bedekt is met saus. Strooi er de courgette over. Zet het deksel op de pot en laat minstens een uur zacht pruttelen of tot het vlees van het been valt.
-
5
doe de couscous in een pot en strooi er wat zout over. Breng water aan de kook en giet dat over de couscous tot het water ongeveer 0,5 centimeter boven de couscous staat. dek af. laat wellen en roer na 10 minuten los met wat olijfolie.
-
6
Serveer de couscous met de saus, de merguez en stukjes lamsvlees.