Marokkaans stoofvlees met warme wortelsalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tomaat, het zout, de ras-el-hanout en de koriander en peterselie in een blender en mix fijn.
-
2
Verhit de olijfolie in een tajine en doe er de ui, het vlees en de tomatenmix in. Bestrooi met de olijven. Zet het deksel erop en zet de tajine 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je een klein beetje water toevoegen.
-
3
Maak intussen de warme wortelsalade. Breng het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook en doe er de worteltjes bij. Kook ze in 15 minuten gaar en giet af. Meng de wortelen in een kom met de peterselie, honing en enkele druppeltjes olijfolie.
-
4
Haal het stoofvlees uit de oven en bestrooi met de gebakken amandelen. Serveer het met de warme wortelsalade.