Ingemaakte krieken met peper
bereiding
-
1
Spoel de krieken, verwijder de steeltjes en pitten. Doe ze in een kom.
-
2
Doe de azijn met de rode wijn, suiker, peper, peperbolletjes, laurier, kaneel en sinaasappelschil in een pannetje en breng aan de kook. Giet de hete vloeistof over de krieken. Dek af, laat afkoelen
en zet een nacht in de koelkast.
-
3
Giet de krieken door een zeef, bewaar het vocht. Verdeel de krieken over gesteriliseerde bokalen.
-
4
Breng het vocht aan de kook en giet over de krieken. Sluit de bokaaltjes, zet ze op een keuken- handdoek in een ruime pan en giet er water bij tot de bokalen voor de helft onderstaan. Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten koken.
-
5
Haal de bokaaltjes uit het water en laat afkoelen. Laat ze nog 1 week trekken voor je ze opent. De krieken blijven minstens 3 maanden goed.