Recept

Parmezaantaart met tomaten en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker zomers taartje, ideaal als voorgerecht of lunch.

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem met de rozemarijn, 40 g parmezaan en een snuifje zout in een kom. Verdeel de boter in vlokjes en voeg samen met 2 eetlepels water toe. Kneed tot een glad deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 2 uur in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde bakvorm mee.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room, de rest van de parmezaan, kruid met peper en zout. Schenk op de bodem en schuif de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling gaar is en de korst krokant. Ontvorm de taart en laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Beleg er de taart rijkelijk mee. Lepel er de pesto over en kruid met peper en zout. Werk af met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!