Ratatouilletaart met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgette en de aubergine en snij ze in dunne plakjes. Bestrijk de plakjes met olijfolie, kruid ze met peper en zout en Provençaalse kruiden en gril ze kort op de grillplaat.
-
2
Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in flinterdunne plakjes. Snij de geitenkaas in plakjes.
-
3
Ontrol het deeg en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk rijkelijk met de pesto en bedek afwisselend met plakjes geitenkaas, courgette, aubergine, tomaat en ui. Kruid met Provençaalse kruiden, peper, zout en besprenkel met olijfolie. Bak de taart 20 minuten in de oven.
-
4
Spoel intussen de kropsla, scheur ’m in stukken en laat uitlekken. Klop een dressing van de olie, de mosterd en het citroensap. Kruid met peper, zout en werk af met de bieslook.
-
5
Neem de taart uit de oven en werk af met de tijm. Besprenkel de sla met de dressing en serveer bij de taart.