Recept

Ovengebakken gnocchi met kerstomaten en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij kalfsrolletjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar. Giet af en pureer ze in de passe-vite. Laat afkoelen.

  2. 2

    Schep de bloem, het gries- meel, de gesmolten boter en de eidooiers door de aardap- pelen en breng op smaak met zout. Kneed tot een glad, elastisch deeg.

  3. 3

    erdeel het deeg in kleinere porties en rol die uit tot worstjes. Snij in stukken van 4 à 5 cm en duw ze plat. Kook de gnocchi gaar in licht- gezouten water. Giet af en schep ze in een ovenschaal.

  4. 4

    Spoel de kerstomaatjes en halveer. Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakken. Schep de tomaatjes en de mozzarella op de gnocchi, besprenkel met olijfolie en schuif ’n kwartier in de oven.

  5. 5

    poel het basilicum en snipper fijn. Werk de gnocchi af met peper, geraspte parmezaan en het basilicum. Lekker bij kalfsrolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengebakken gnocchi met kerstomaten en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!