Frozen yoghurt met aardbei en amandel
bereiding
-
1
Doe de suiker voor de frozen yoghurt in een pannetje met 250 ml water. Verwarm tot de suiker volledig gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur, laat de siroop volledig afkoelen.
-
2
Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Meng ze met de yoghurt door de siroop, mix fijn. Roer er het amandel- poeder door.
-
3
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat tot ijs draaien. Doe het ijs in een diepvriesbakje en zet het in de diepvriezer tot gebruik, het liefst een volledige nacht.
-
4
Maak de krokantjes. Doe de suiker met 60 ml water in een pannetje en verwarm tot de suiker volledig opgelost is. Zet het vuur hoger en laat de siroop goudbruin kleuren. Roer niet meer nadat de suiker is opgelost, gewoon de pan heen en weer bewegen is genoeg.
-
5
Rooster de amandelen in een pan, hak ze desgewenst in grove stukken. Doe ze op een bakplaat met bakpapier en giet er de suikersiroop over. Laat volledig afkoelen en breek in stukken.
-
6
Schep het ijs in hoorntjes en werk af met de amandelkrokantjes. Serveer meteen.