Frozen yoghurt met vijgen en notencrumble
bereiding
-
1
Maak de frozen yoghurt. Meng de honing en de vanille door de yoghurt en doe het mengsel in een afsluitbare pot. Zet het in de diepvries. Roer elke 45 minuten los met een vork. Na 2,5 uur is het ijs klaar. Breek het in stukken, doe het in een blender en mix het fijn tot romig ijs.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de vijgen in vieren. Verdeel de honing over de kwartjes en laat ze even marineren.
-
3
Maak de crumble. Meng de havermout met het amandelpoeder, de amandelschilfers, de hazelnoten, de kokosbloesemsuiker, de kokosolie, de honing en de vanille-essence.
-
4
Verdeel de vijgen over 1 grote of 4 kleine ovenvaste schoteltjes, strooi er de crumble over en zet ze 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en serveer ze met bolletjes yoghurtijs. Werk ze af met de munt.