Zoete soufflé met kirsch
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Kwast of wrijf zes soufflévormpjes in met boter en bestrooi de bodem en de wanden met fijne suiker.
-
2
Doe de bloem in een kom en roer ze met een scheutje melk tot een glad papje.
-
3
Verwarm de rest van de melk met de rest van de suiker en de boter.
Breng kort aan de kook.
Schenk de hete melk bij het bloempapje en roer glad.
-
4
Schenk de crème weer in de pan en breng al roerend opnieuw aan de kook.
-
5
Roer er, van het vuur af, een na een de eierdooiers en ten slotte de kirsch door.
-
6
Klop de eiwitten stijf.
Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.
Verdeel het over de ingevette vormpjes, maar doe ze niet overvol, want een soufflé moet kunnen rijzen.
-
7
Zet ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
Strooi er wat gezeefde poedersuiker op, zonder ze helemaal uit de oven te halen.
Laat nog 5 minuten verder bakken.
Serveer meteen.
Voorbereiding