Recept

Zoete soufflé met kirsch

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zoet gebak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

    Kwast of wrijf zes soufflévormpjes in met boter en bestrooi de bodem en de wanden met fijne suiker.

  2. 2

    Doe de bloem in een kom en roer ze met een scheutje melk tot een glad papje.

  3. 3

    Verwarm de rest van de melk met de rest van de suiker en de boter.

    Breng kort aan de kook.

    Schenk de hete melk bij het bloempapje en roer glad.

  4. 4

    Schenk de crème weer in de pan en breng al roerend opnieuw aan de kook.

  5. 5

    Roer er, van het vuur af, een na een de eierdooiers en ten slotte de kirsch door.

  6. 6

    Klop de eiwitten stijf.

    Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.

    Verdeel het over de ingevette vormpjes, maar doe ze niet overvol, want een soufflé moet kunnen rijzen.

  7. 7

    Zet ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

    Strooi er wat gezeefde poedersuiker op, zonder ze helemaal uit de oven te halen.

    Laat nog 5 minuten verder bakken.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete soufflé met kirsch

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!