Recept

Chocoladesoufflé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocoladedessert om duimen en vingers van af te likken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Verwarm de room met de chocolade (niet laten koken!) en roer tot de chocolade gesmolten is en het mengsel mooi glad lijkt. Laat het afkoelen.

  3. 3

    Splits de eieren. Roer de eidooiers los en vermeng ze met de gesmolten chocolade. Roer weer heel goed glad.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met de suiker, tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de chocolade.

  5. 5

    Vet de soufflévormpjes goed in met boter. Schep in elke vorm een portie soufflébeslag, tot op 1 cm van de rand (de soufflé moet kunnen rijzen zonder over de rand heen te komen).

  6. 6

    Bak 8 à 10 minuten in het midden van de oven op 200 °C. Strooi er wat gezeefde bloemsuiker over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladesoufflé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!