Recept

Geroosterde wortelsoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

MET EXTRA PIT
Werk de soep af met een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijn- zaad en korianderzaadjes. Kleur de pitten en zaden in een pan zonder vetstof voor een lekkere licht geroosterde smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon, maar laat er nog een beetje loof aan. Snij in fijne repen, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met gedroogde tijm. Bak 20 minuten in de oven. Hou 4 wortelen apart voor de afwerking en ver- wijder het loof van de rest.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot- ten. Schil en rasp de gem- ber. Fruit de sjalot en de gember in wat zonnebloem- olie, voeg de gegrilde wor- telen toe en bestrooi met het kerriepoeder. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Mix de soep en breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  4. 4

    Doe de soep in komme- tjes en werk af met de gegrilde wortelen met loof en een takje verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde wortelsoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!