Bietjestaart met geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taart- vorm met bakpapier en leg het deeg erin. Leg er een tweede vel bakpapier op, met daarop bakbonen of -knikkers. Bak de bodem 10 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de blinde vulling en bak nog 5 minu- ten verder. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
-
2
Pel de ui en snij in ringen. Snij de bietjes in grove stuk- ken. Fruit de uiringen aan in olijfolie en voeg een flinke mespunt zout toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de rode biet, wijn, azijn, honing en gedroogde tijm toe en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.
-
3
Klop de eieren los met de room. Leg de rode-bieten- mengeling op de taartbo- dem en strooi er de helft van de geitenkaas over, giet er het eimengsel over en werk af met de rest van de geitenkaas en de gehakte walnoten. Bak 30 à 35 minuten in de voorver- warmde oven.
-
4
Haal de taart uit de oven en werk af met tijm. Serveer warm of koud.