Thaise salade met rundsvlees
bereiding
-
1
Maak de vinaigrette. Hak de gember, het citroengras, de sjalot en de knoflook fijn en voeg de rietsuiker, de olijf-, sesamolie en het limoensap toe. Kruid met peper en zout en laat rusten.
-
2
Maak de peultjes schoon en halveer de groene asperges in de lengte. Bak ze samen kort op in de wok in wat olie en laat afkoelen.
-
3
Snij de chilipeper in ringetjes en meng samen met de peultjes en de asperges door de sojascheuten. Zeef de vinaigrette en besprenkel er de salade royaal mee. Laat een uur marineren in de koelkast.
-
4
Kruid de steak met peper en zout, en schroei dicht aan alle kanten, in wat olie. Blus met de sojasaus en laat het vlees in de koelkast verder afkoelen.
-
5
Neem een groot bord en schik er de salade op. Snij het vlees in fijne plakjes en schik ze op de salade. Werk af met enkele blaadjes koriander.