Winterse Thaise koolsalade
bereiding
-
1
Snij de kolen fijn met behulp van een mandoline. Kook de edamame kort in kokend water en laat schrikken onder koud stromend water. Meng de sojascheuten en edamame onder de kolen in een grote schaal.
-
2
Hak de pindanoten grof. Maak ondertussen de vinaigrette. Schil en rasp de gember fijn. Pel en plet de knoflook. Snij de chilipeper middendoor en haal de zaadlijst eruit, snipper de chilipeper fijn. Meng alles onder elkaar. Voeg er de sojasaus, notenpasta, vissaus en het limoensap aan toe.
-
3
Hak de munt en koriander grof. Verhit een grillpan en gril de steak kort (naar smaak) aan beide kanten. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij in reepjes.
-
4
Verdeel het vlees over de salade en werk af met pindanoten en grofgehakte groene kruiden.