Thaise rundersalade met glasnoedels
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Kook de noedels beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en leg ze in een kommetje met koud water. Zo gaan ze niet aan elkaar kleven.
-
2
Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in dunne repen. Spoel de komkommer en snij ’m in blokjes. Hak de pinda’s grof.
-
3
Laat de noedels kort uitlekken en meng er de dressing door. Hou eventueel nog wat dressing apart. Meng er de komkommer en paprika door.
-
4
Kruid de steaks met peper en zout en gril ze kort aan beide kanten op een heet vuur. Haal de steaks uit de grillpan en wikkel ze even in aluminiumfolie.
-
5
Schik de noedelsalade op de borden. Strooi er de pindanoten, de uitjes en de chiliflakes over. Verwijder de aluminiumfolie en snij de steaks in dunne repen. Schik de steakreepjes op de borden. Werk af met de verse koriander, de sesamzaadjes en serveer de extra dressing erbij.