Wortel-venkelsoep met pittige kikkererwten
bereiding
-
1
Maak eerst de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Spoel de kikkererwten, laat uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de kruiden en het zout. Meng ze onder de kikkererwten.
-
3
Spreid de kikkererwten uit op een grote bakplaat met bakpapier en bak ze in 30 à 40 minuten goudbruin en krokant in de oven. Schep af en toe om.
-
4
Maak intussen de soep. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Maak de venkel schoon, snij in stukjes.
-
5
Stoof de ui glazig in olijfolie en voeg de wortelen en venkel toe. Stoof ze mee tot de groenten mooi glanzen. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 25 minuten zacht garen.
-
6
Doe de roomkaas bij de soep, mix goed fijn en kruid met peper en zout. Werk af met de bieslookringetjes, geroosterde kikkererwten en eventueel wat extra room.