Zoete aardappel met quinoa
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zoete aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie en bak ze 40 minuten in de oven.
-
2
Spoel de quinoa goed. Kook ‘m volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
-
3
Spoel de paprika’s en snij ze, zonder zaadjes en zaad- lijsten, in kleine blokjes. Stoof ze aan in een pan met olijfolie. Bestrooi met de komijn en chili, bak even mee en doe er de tomatenblokjes bij. Laat 10 minuten zacht sudderen. Voeg de maïs en bonen toe en laat 5 minuten doorwarmen. Roer de koriander en de quinoa door de saus. Breng op smaak
met tabasco, peper en zout. -
4
Laat de ovengrill heet worden. Halveer de zoete aardappelen, schep er wat van het vruchtvlees uit. Vul ze met een vierde van de quinoa en bestrooi met geraspte kaas. Laat de kaas smelten onder de ovengrill. Werk af met nog wat extra verse koriander en een dot zure room. Lekker met een gemengde groene salade én de rest van de vulling.