Vanillekoekjes met witte chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop de boter met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een lichte, romige massa.
-
3
Zeef het vanillepuddingpoeder en de bloem boven het botermengsel en roer goed door. Voeg ook een snuifje zout toe.
-
4
Rol balletjes van het mengsel, met een diameter van ongeveer 2 centimeter, leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze lichtjes plat met een vork, zodat het motief van de tanden erin komt te staan. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, ze rijzen nog een beetje. Bak de koekjes 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen op een rooster.
-
5
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe met behulp van een koffielepel een toefje gesmolten chocolade op de achterkant van een koekje en plak er een tweede koekje tegen. Laat uitharden. Bestuif de koekjes eventueel nog met wat poedersuiker.