Boekweitpannenkoeken met ricottacrème
bereiding
-
1
Maak het pannenkoekenbeslag. Meng de bloem met de karnemelk en een snuifje zout. Doe er de eieren bij en roer glad. Laat 30 minuten rusten.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen voor de vulling en snij ze fijn. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Spoel de spinazie, peterselie en het basilicum, schud droog en hak ze. Fruit de wortelen 2 à 3 minuten in een pan met hete boter, samen met de ui en knoflook. Meng met de groene kruidenmengeling en laat afkoelen. Meng er de ricotta met de helft van de emmentaler door en kruid met peper en zout.
-
3
Verhit wat boter in een hete pan en bak 8 dunne pannenkoeken van het beslag.
-
4
Beboter een ovenschaal. Verdeel de vulling over de pannenkoeken, rol ze op en leg ze naast elkaar in de schaal. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Giet over de pannenkoeken en bestrooi met de rest van de kaas en het hazelnootpoeder. Zet 25 minuten in de oven.