Galette met witte asperges en oude kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Halveer de asperges in de lengte. Snipper de peterselie. Meng de ricotta met de peterselie, het citroensap, de citroenschil, peper en zout.
-
2
Ontrol het kruimeldeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het met de ricottacrème, leg er de asperges op en bestrooi ze met de helft van de oude kaas. Vouw de randjes van het deeg over de asperges en strooi er de rest van de kaas over. Bak de galette 20 à 25 minuten in de oven.
-
3
Spoel de sla en de rucola en laat ze uitlekken. Doe ze in een kom en snipper er de bieslook bij. Spoel de komkommers en snij ze in de lengte in kwarten. Leg de komkommer op de salade en besprenkel die rijkelijk met de wittewijnazijn en de olijfolie.
-
4
Serveer de galette met de salade en werk ze af met de pijnboompitten, de extra peterselie en de peperbolletjes.