Meergranen stokbrood met gegrilde kip en fijngesneden worteltjes
bereiding
-
1
Start met de marinade voor het vlees. Meng alle ingrediënten. Snijd de kipfilet overlangs in dikke repen en overgiet met de marinade. Dek af en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Schil de worteltjes en snijd in flinterdunne lange reepjes met behulp van een mandoline of rasp ze.
-
3
Bereid de yoghurt-saus. Snipper hiervoor de lente-uitjes fijn. Schil zeste van de limoen en pers het sap bij de mayonaise en de yoghurt. Doe de lente-uitjes en de limoenzeste erbij en roer goed. Snipper de koriander en de munt fijn, meng onder de dressing en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Bestrooi de kipfilets met de gedroogde munt en fijngesnipperde gedroogde rode pepertjes en bak ze gaar in de hete sesamolie
-
5
Snijd de stukken stokbrood overlangs in twee en bestrijk één kant met de yoghurt-saus. Verdeel de worteltjes erover en schik de gegrilde kip erop. Werk af met fijngesnipperde rode peper, munt en koriander.